• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer

Psiholog Sofia Laza

Cabinet Individual de Psihologie in Oradea

: +4(0)-0773.964.451
Cod psiholog: 16415
  • Acasa
  • Psihoterapie
  • Psihologia muncii
  • Emotiile femeilor
  • Educatie parentala
  • Despre mine
  • Blog
    • Parinti si copii
    • Psihologia muncii. Orientare in cariera
    • Psihoterapie
    • Viata femeilor
  • Contact
Psiholog Oradea » Educatie parentala

Educatie parentala

29
SHARES
ShareTweet

Ce este parentingul sau educatia parentala?

Dincolo de faptul ca este un cuvant la moda, sub denumirea de parenting sunt concentrate o serie de cercetari despre modul in care putem deveni parinti mai buni. Daca ar fi sa definim parentingul putem spune ca este un proces prin care care copiii sunt sustinuti fizic, emotional, social, financiar, in dezvoltarea lor intelectuala de catre cei care ii cresc din copilarie pana la maturitate.

Majoritatea covarsitoare a parintilor folosesc pentru a-si educa copiii practici bazate pe pedepse atunci cand apar comportamente indezirabile ale copiilor lor. Dar daca ne uitam cu atentie la momentele in care au aparut manifestarile acelea „indezirabile” este mai mult ca sigur ca ele au aparut atunci cand copilul se afla in vizita la cineva necunoscut, a ajuns intr-un loc nou, a inceput sa mearga la gradinita, a trebuit lasat fara parinti sau persoane cunoscute in grija cuiva, etc.

Asta inseamna ca desi sunt copii absolut sanatosi fizic si psihic pentru ei s-a intamplat ceva.

Cel mai probabil nu stiu ce se doreste de la ei in situatia respectiva, ceea ce pentru copii poate genera o confuzie pe care n-o stiu gestiona. Este posibil sa stie ce se doreste de la ei dar nu se pot controla (mai ales la varste mici). Este posibila si situatia in care desi stiu ce se doreste de la ei, copiii nu se simt confortabil emotional si din acest motiv refuza sa faca ceea ce „trebuie” (vezi momentele cand desi stiu foarte bine rolul de la serbarea de la gradinita refuza sa il interpreteze pe scena).

Dar, in acelasi timp, nu e deloc surprinzator faptul ca un copil se comporta bine atunci cand parintele sau stie sa se adapteze nevoilor lui.

Din 2014 sunt educator parental instruit si atestat în programul „Cercul Siguranței” chiar de catre unul dintre fondatorii acestui program, domnul Kent Hoffman si pot oferi cursuri pentru parintii care doresc sa invete cum sa recunoasca care sunt nevoile copiilor lor si cum sa raspunda acestor nevoi in asa fel incat relatia dintre parinte si copil sa fie una armonioasa.

Ceea ce individualizeaza acest program in multitudinea de programe de parenting existente este faptul ca in acest program nu se promite ca va ajuta parintii sa devina perfecti ci propune parintilor o abordare bazata pe relatia dintre ei si copiii lor in asa fel incat parintii sa devina parintii cei mai buni posibili pentru copiii lor. Programul partental „Cercul Sigurantei” nu promite parintilor ca vor deveni perfecti. De fapt nici nu exista un parinte perfect. Dar, urmand acest program parintii pot deveni suficient de buni pentru copiii lor, intelegandu-le nevoile, fiind mai puternici, mai intelepti si mai buni, capabili sa se adapteze nevoilor pe care le-au identificat la copiii lor, astfel incat acestia sa se dezvolte armonios si sa isi atinga potentialul maxim.

Cercul Sigurantei-Curs de educatie parentala organizat in Oradea

Acest curs are la baza abordarea relatiei dintre parinte si copil prin prisma a 50 de ani de cercetari in teoria atasamentului.

Nevoia de atasament este o nevoie universala a fiintelor umane si poate fi descoperita in cele 3 manifestari ale sale: baza sigura (unde copilul este ocrotit, inteles, iubit) de la care copilul isi poate manifesta nevoia de a explora (adica este incurajat sa exploreze si ajutat cand are nevoie), iar mai apoi intorcandu-se sa isi poata implini nevoia de a reveni in siguranta (sa fie sigur ca este primit cu bratele deschise si cu caldura parinteasca).

In programul „Cercul Sigurantei”, parintii primesc unelte necesare pentru a urmari care sunt nevoile copilului lor, astfel incat atat copilul cat si parintele sa aiba o satisfactie cat mai mare din interactiunile comune.

Este important ca parintii sa inteleaga nevoile copiilor lor, altfel vor avea parte de o lume plina de durere si frustrare.

Cu totii stim cat de inconfortabil este sa fim tinuti prea aproape (sufocati) atunci cand dorim sa exploram sau sa fim tinuti la distanta atunci cand e nevoie de suport emotional.

Asa incat, ca parinti, trebuie sa fim mai mari, mai puternici si mai intelepti pentru a intelege de ce anume au nevoie.

Scopul programului este acela de a ajuta parintii sa devina mai puternici, mai intelepti si mai buni, capabili sa se adapteze nevoilor pe care le identifica la copiii lor.

Inscrieri la cursul de educatie parentala

Cursul de educatie parentala „Cercul Sigurantei” este structurat pe 8 module (pe care este nevoie sa le parcurgeti in totalitate pentru a intelege notiunile ulterioare) de cate 1 ora si jumatate, saptamanal.

Costul fiecarui modul este de 50 de lei/modul /participant.

Modalitatea de inscriere

Daca sunteti interesati de participarea la acest curs va rog sa ma contactati.

Modalitati de plata

Plata se poate face dupa confirmarea telefonica a inscrierii:

  • pe loc (adica la cursuri),
  • prin ordin de plata sau depunere bancara in contul  RO03OTPV221000975224RO01 deschis la OTP Bank, specificand la explicatii numele persoanei pentru care se plateste si  „Plata curs parenting”.

Puteti plati pentru fiecare modul in parte sau integral.

La plata integrala a cursului se acorda o reducere de 50 de lei (adica costul cursului va fi de 350 de lei in loc de 400 de lei).

Pentru fiecare suma se emite chitanta si/sau factura.

Observatie: Cabinetul individual de Psihologie Laza Sofia Augusta nu este platitor de TVA.

5 / 5 ( 7 votes )

Footer

Protectia consumatorilor

icon-link : www.anpc.gov.ro
icon-phone : 021.9551

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Sitemap

Sitemap
Laza Sofia Augusta-Cabinet Individual de Psihologie © 2016–2021 | Web design: Web design si promovare online