• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer

Psiholog Sofia Laza

Cabinet Individual de Psihologie in Oradea

: +4(0)-0773.964.451
Cod psiholog: 16415
  • Acasa
  • Psihoterapie
  • Psihologia muncii
  • Emotiile femeilor
  • Educatie parentala
  • Despre mine
  • Blog
    • Parinti si copii
    • Psihologia muncii. Orientare in cariera
    • Psihoterapie
    • Viata femeilor
  • Contact
Psiholog Oradea » Blog » Cum e sa fii in vacanta si sa fii preocupat de lucruri serioase? Scoala de vara ARDT Oradea

Cum e sa fii in vacanta si sa fii preocupat de lucruri serioase? Scoala de vara ARDT Oradea

6 august 2019 By Psiholog Sofia Augusta Laza

382
SHARES
ShareTweet

Cand vorbim de vacanta, ne gandim in primul rand la distractie. Apoi oferta scolilor de vara din oras e foarte variata, fiecare dintre ele propunand o serie de activitati cat mai atractive.

De ce am alege atunci o scoala care in plina vacanta incearca sa raspunda unei intrebari foarte serioase: `Ce vreau sa fac pe mai departe? Ce vreau sa fac dupa ce termin liceul? Ce cariera as vrea sa urmez?” Momentul pare complet nepotrivit, doar mai e ceva timp pana incepe scoala! Iar pentru multi dintre tineri, orientarea in cariera pare ceva abstract sau ceva plictisitor sau chiar pierdere de vreme.

Si pentru ca totul e atat de serios, de ce am face asta intr-o scoala de vara?

Scoala de vara "Orientarea si Gestiunea Carierei" propusa de Asociatia de Responsabilizare si Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT Oradea)

Scoala de vara. Orientarea si Gestiunea Carierei propusa de ARDT Oradea

Cu toate acestea, scoala de vara propusa de Asociatia de Responsabilizare si Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT Oradea), chiar asta isi propune sa faca. Iar formula pe care a gasit-o ARDT Oradea pentru aceasta scoala de vara este una de succes, care imbina explorarea unor probleme serioase cu distractia la maxim.

Scoala de vara: Orientarea si Gestiunea Carierei a ajuns acum la cea de a VI-a editie si s-a desfasurat in perioada 14-27 iulie 2019.
In programul propus de aceasta scoala de vara diminetile sunt consacrate cursurilor din oferta taberei de vara iar dupa mesele cunoasterii orasului si activitatilor distractive si recreative.

Temele de discutie din cadrul cursurilor

In primul rand incercam sa raspundem la intrebarea fireasca: „Ce este, de fapt, cariera?”

Daca e sa ne luam dupa definitiile ca la carte, cariera reprezintă totalitatea profesiilor, meseriilor, ocupaţiilor, rolurilor sociale, familiale, funcţiilor, experienţelor de muncă.

Pare simplu, nu-i asa? Si totusi, nu e. Orientarea in cariera este un proces de alegere dintre mai multe optiuni a aceleia care pare cea mai potrivita la un moment dat. Iar alegerea e bine sa fie una documentata si nu facuta la intamplare.

Asa ca ne-am propus sa discutam pe ce ar trebui sa ne bazam atunci cand facem alegerea carierei.

Ceea ce alegem sa facem ar fi bine sa exprime valorile personale, scopurile noastre de viata, obiectivele noastre personale.

Invitata in calitate de psiholog (cu specializare in psihologia muncii) la Scoala de vara: Orientarea si Gestiunea Carierei organizata de ARDT Oradea, am tratat lucrurile cat se poate de serios,

Dar, pentru ca suntem in vacanta, am facut in asa fel incat atmosfera sa fie relaxata iar ceea era de invatat si inteles cu privire la deciziile de cariera, sa fie abordate intr-o maniera relaxata si deduse din jocuri special concepute sa ilustreze notiunile importante.

Scoala de vara "Orientarea si Gestiunea Carierei" propusa de ARDT Oradea

Cum s-au desfasurat activitatile?

Am lucrat in grupuri/echipa sa descoperim care sunt abilitatile si aptitudinile pe care ne putem baza atunci cand alegem o cariera.

Apoi, fiecare dintre noi am incercat sa descoperim ceea ce suntem, ce stim face, care ne sunt valorile personale si ce interese profesionale si personale avem. Totul s-a desfasurat intr-o atmosfera relaxata, cu multe interactiuni intre mine si tinerii prezenti in sala.

Ceea ce am realizat noi, impreuna in orele petrecute impreuna, este doar inceputul unui proces care trebuie parcurs de fiecare in parte pentru a reusi sa gaseasca ceea ce i se potriveste cu adevarat ca profesie/cariera. E un proces care trebuie parcurs pas cu pas, in care cel mai important este sa ajungi sa te cunosti pe tine insuti cu bune si rele asa cum esti cu adevarat.

Asa incat, impreuna cu psiholog Alexandra Tanase, am conceput si niste `jocuri” de autocunoastere, pe care participantii au avut prilejul sa le parcurga impreuna cu traineri voluntari de la Uniunea Studentilor din Romania.

Participantii din acest an au fost incantati sa parcurga toate aceste activitati impreuna cu noi.

Cat despre mine, nu pot spune decat ca am avut o experienta foarte placuta alaturi de tinerii si entuziastii organizatori. Mi-a placut mult interactiunea cu participantii care au participat cu placere si implicare la toate activitatile pe care le-am coordonat.

Cateva feed-back-uri

Si ca sa vedeti ca activitatile au fost chiar interesante si placute pentru participanti, am sa citez cateva dintre parerile pe care le-am primit la finele cursului.

  • Jocurile si interactiunea de azi mi-au placut foarte mult si cred ca e cea mai buna modalitate de a invata lucruri.
  • A fost un curs foarte bun unde am invatat lucruri noi si m-am dezvoltat pe plan personal. Cred ca cursul e foarte bine structurat.
  • Cursul mi-a placut foarte mult deoarece am gasit cateva solutii la probelemele mele.
  • A fost un curs destul de interesant, interactiv si neplictisitor. Mi-au placut activitatile si m-au ajutat sa ma deschid putin. Am ramas cu informatii utile pe care le voi aplica.
  • De obiectat nu am. Multumesc ca m-ati ajutat sa ma orientez si mai sigur in cariera mea! Much love.
  • Mie mi-a placut foarte mult, ma bucur ca am aflat lucruri noi despre mine in primul rand. Multumesc.
  • Mi-a placut foarte mult acest curs. M-a ajutat sa inteleg cum influenteaza societatea viata fiecaruia dintre noi si m-a ajutat sa-mi dau seama ca trebuie sa fiu sincera cu mine cand ma autoevaluez deoarece altfel nu voi ajunge sa evoluez, convingandu-ma si pe mine de minciuni si proiectii.

Scoala de vara "Orientarea si Gestiunea Carierei" propusa de ARDT Oradea

5/5 - (6 voturi)

Din categoria: Blog, Psihologia muncii. Orientare in cariera

Footer

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Sitemap

Sitemap

Protectia consumatorilor

icon-link : www.anpc.gov.ro
icon-phone : 021.9551

SAL - Solutionarea Alternativa a Litigiilor SOL - Solutionarea Online a Litigiilor

Laza Sofia Augusta-Cabinet Individual de Psihologie © 2016–2023 | Web design: Web design si promovare online
Suna acum!
0773.964.451
WhatsApp
0773.964.451
Harta
← Programul iCareer pentru orientarea in cariera a liceenilor din Oradea
Administreaza consimtamintele pentru cookie-uri

Pentru a oferi cea mai buna experienta, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca si/sau accesa informatiile despre dispozitive. Consimtamantul pentru aceste tehnologii ne permite sa procesam date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Daca nu iti dai consimtamantul sau iti retragi consimtamantul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite functionalitati si functii.

Functionale Mereu activ
Stocarea tehnica sau accesul este strict necesara in scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut in mod explicit de catre un abonat sau un utilizator sau in scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicari printr-o retea de comunicatii electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnica sau accesul care sunt utilizate exclusiv in scopuri statistice.
Marketing
Stocarea tehnica sau accesul este necesara pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmari utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web in scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Manage {vendor_count} vendors Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferintele
{title} {title} {title}